bedrijf digitaliseren

Je bedrijf digitaliseren; waar begin je?

Ben je van plan om je bedrijf te digitaliseren? Dan moet je je goed voorbereiden. Uiteraard kunnen processen altijd slimmer en efficiënter, waardoor je een hoop kosten kan besparen. De vraag is echter of de digitalisatie wel breed wordt gedragen. In dit artikel lees je hoe je de digitalisering goed in gang kan zetten.

De voorbereiding

Het begin van de digitalisering verloopt stroef. Zoek eerst collega’s of die het eens zijn met je. Vaak krijg je managers al gauw mee, wanneer je goed kan onderbouwen wat voor omzet de transformatie gaat opleveren.

Uiteraard is het niet efficiënt om te proberen iedereen voor je te winnen. Communiceer daarom open en transparant wat je van plan bent en waarom. Een handige manier om dit te doen is om een e-mailnieuwsbrief op te stellen.

Wie is de klant eigenlijk?

Bij een transformatie is het verstandig voor ogen te hebben wie de klant eigenlijk is. Maak hiervoor een persona, een fictief ijkpersoon die de gegevens, karaktereigenschappen en voorkeuren heeft van jouw gemiddelde klant. Koppel de persona aan de customer journey. Dit is ‘de reis’ die de klant aflegt bij het aanschaffen van jouw product of dienst. Hierbij komt hij in aanraking met je bedrijf, de touch point. Hoe is zijn gemoedstoestand op dat moment? Verdiep je online in de customer journey om de ideale klantervaring te bieden.

Test je transitie voortdurend

Wat is er allemaal voor nodig om je transitie tot een succes te maken? Wellicht is het noodzakelijk om digitale apparatuur als een Macbook Air aan te schaffen.

Tot slot is het belangrijk om de transitie voortdurend te testen. Kies hiervoor een geschikte doelgroep die kenmerken vertoont van je potentiële klanten. Zij moeten onafhankelijk de test ingaan. Alleen zo kom je weten of je digitalisering gaat slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *