metro ethernet connect

Waarom is Metro Ethernet Connect handig voor je Macbook?

Heb je wel eens gehoord van Metro Ethernet Connect? Deze Ethernet Techniek kan heel geschikt zijn voor je Macbook, waarbij je geen gebruik maakt van een router. In dit korte artikel lees je wat een Metro Ethernet Connect is en wat voor voordelen deze Ethernet verbinding voor jouw computer biedt.

Wat is Metro Ethernet Connect?

Een Metro Ethernet Connect, oftewel een ethernet VPN, verbindt op basis van een ethernet techniek, zodat je een grote Local Area Network (LAN) krijgt. Een LAN is een lokale netwerk waarbij verschillende hardware dichtbij elkaar liggen. Via deze connectie is het mogelijk om printers, routers en computers op elkaar aan te sluiten.

Ethernet VPN wordt geleverd middels een glasvezelverbinding. Deze verbindingen hebben snelheden tot wel 10 Gbit/s. Het voordeel is dat je snel kan internetten, het uploaden en downloaden even snel gebeurt en je zelf de keuze hebt welke provider het beste aansluit bij je behoefte.

Nog meer voordelen van Metro Ethernet Connect

Metro Ethernet Connect is goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld PDH en SONET/SDH. Veel Metro Ethernet verbindingen worden vanuit meer dan vijftien datacenters ondersteund. Ook bepaal je zelf de snelheden. Wil je bijvoorbeeld snelheden van 100Mbit, of kies je voor 10 Gbit per seconde?

Waar moet je op letten bij het kiezen voor een Metro Ethernet Forum

Metro Ethernet worden steeds vaker gebruikt, waardoor het noodzakelijk was om een Metro Ethernet Forum op te richten. Dit een raamwerk waar meer dan 200 providers met elkaar werken voor een goede verbinding.

Welke partij kies je voor de juiste netwerkoplossingen?

Vergelijk altijd meerdere partijen voor je een geschikte dienstverlener vindt voor je netwerkoplossing. Vraag bij minimaal 3 partijen een offerte aan en vergelijk op basis van snelheid en de betrouwbaarheid (denk aan Metro Ethernet Forum). Zo creƫer je een ideale verbinding voor je Macbook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *